Het wezen van Gedachte-Energie

Volgend artikel dat door mij vrij werd vertaald uit het engels werd oorspronkelijk geschreven door Dr. Jeffry R. Palmer Ph.D., auteur van het boek "Judo for the Soul - The Art of Psychic Self Defence". Hij schreef ook meerdere artikelen en papers rond metafysische thema's en de studie rond paranormale fenomenen.
Dit artikeltje krijgt een bijzonder plaatsje op deze blog omdat ik zelf in mijn eigen leven begin op te merken dat dit werkt en helemaal geen onzinnig geleuter is. Ik kan jullie alleen maar aanraden om er zelf ook mee te beginnen te experimenteren.

_____________________________________________

Jouw gedachten zijn de munteenheid waarmee jij energie uitwisselt met het universum. Geloof jij dat jouw gedachten bestaan uit energie? Geloof jij dat een plaats of een voorwerp de energie kan bewaren van de mensen die er ooit mee in contact zijn gekomen? Als je ooit een oud gebouw hebt betreden en de aanwezigheid gevoeld hebt van de mensen die er ooit gewoond hebben, of als je ooit een antiek voorwerp in je handen hebt vastgehouden en de geschiedenis ervan hebt aangevoeld, dan ken je wellicht het antwoord reeds.
Wetenschappers beginnen nu te aanvaarden dat gedachten bestaan uit energie en sommigen onder hen zijn begonnen met het bestuderen van datgene wat reeds sedert eeuwen geweten is. Meer nog, vandaag zijn er zelfs gezaghebbende wetenschappers in domeinen van de fysica, de biologie, de psychologie en vele andere wetenschappelijke domeinen, die het belang van gedachte-energie beginnen te erkennen. Het wetenschappelijk bewijs werd zelfs geleverd dat
positieve gedachte-energie onder de vorm van collectieve meditatie het aantal geweldsdelicten kan verminderen!

Zo werd er in 1993 een studie uitgevoerd onder leiding van 's wereld meest gezaghebbende wetenschappers in Washington DC met als doel te onderzoeken of gerichte meditatie een effect zou kunnen hebben op de criminaliteitsgraad in de voornoemde stad. De resultaten waren alleszins verbluffend! Gedurende de week dat verschillende vrijwilligers mediteerden daalden de misdaadcijfers met maar liefst 25 procent! Dit was geen toeval meer. De correlatie tussen
de meditatieoefening en de daling van de misdaadcijfers werd als wetenschappelijk bewijs aanvaard en bijgevolg gaan wetenschappers er momenteel van uit dat gerichte meditatie een effectieve manier kan zijn om de criminaliteit die zich voordoet onder een vrij grote groep van mensen te bestrijden.

Alle Leven Bestaat Uit Energie

Gedachten bestaan uit energie. Negatieve gedachten creeëren negatieve gebeurtenissen. Positieve gedachten creeëren positieve gebeurtenissen. Gedachte-energie kan worden opgeslagen in fysieke structuren (voorwerpen) maar kan ook worden uitgestuurd doorheen het universum. Gedachte-energie dooft nooit uit! Sta even stil bij wat dit betekent. Denk aan de
consequenties ervan.

Welke oorsprong hebben de kleren die jij draagt, wie heeft ze gemaakt? Werden zij gemaakt door onderdrukte en uitgebuite mensen die in mensonterende omstandigheden moeten werken gedurende weken voor een luttel bedrag dat amper genoeg is om er hier bij ons in het Westen een kop koffie mee te kunnen betalen?

Wie heeft de wagen gebouwd met dewelke jij rondrijdt? Werd hij geassembleerd door misnoegde en gedemotiveerde fabrieksarbeiders? Waren sommigen van deze arbeiders verslaafd aan alcohol? Zijn sommigen na het werk naar huis teruggekeerd om hun vrouw en kinderen tot moes te slaan om daarna, de volgende ochtend, terug naar het werk te keren om jouw auto te bouwen? Wie heeft het huis gebouwd waarin jij nu woont? Wie kwam allemaal in contact met het voedsel dat jij straks tot je neemt?

Begin je het plaatje te snappen?

Alles waarmee wij in aanraking komen kan gedachte-energie bevatten van andere mensen die ermee in aanraking kwamen. Zelfs de lucht die we inademen bevat gedachte-energie van hen die ze ooit hebben uitgeademd. Welke gedachten heb jij op deze manier geïnjecteerd in het universum op elk moment van jouw leven? Hoezeer hebben de gedachte-energieën die afkomstig zijn van anderen jou reeds beïnvloed?

Elke gedachte interfereert met de energie van het universum. Negatieve gedachten trekken andere negatieve gedachten aan om ermee te verbinden. Uiteindelijk wordt dan een matrix van negatieve gedachte-energie gevormd die dan een gedachte-golf creeërt. Deze krachtige negatieve gedachte-golven verwerkelijken dan zichzelf in ons leven onder de vorm van armoede,
criminaliteit, oorlog, epidemieën en natuurrampen. Negatieve energie creeërt een vacuum dat levenskracht aan het universum onttrekt. Negatieve gedachte-golven komen in vele vormen en zijn gekend onder evenzoveel namen: ongeluk, noodlot, ramp, kwaad, vloek enzovoort. Noem ze hoe je wil. De bron van deze negatieve energieën is altijd dezelfde. De bron: dat zijn wij!

Positieve gedachte-energie daarentegen trekt ook andere positieve energieën aan. Als jij de bron bent van een positieve gedachte-energie dan zal positieve en heilzame energie ook jou bereiken op vele wonderlijke en onverwachte manieren. Positieve gedachte-energie creeërt overvloed; het is het surplus aan positieve gedachte-energie dat oorsprong is van creatie in het universum.

Jij bent de bron en de schepper van alle dingen. Alles wat in jouw leven gebeurt houdt rechtstreeks verband met het type van energie dat jij uitwisselt met het universum. Jij alleen bent verantwoordelijk voor het type energie dat jij creeërt in jouw leven.

Je bewust worden van de kracht van je eigen gedachten is DE belangrijkste stap in het leren omgaan met negatieve gedachten van anderen. Door de waarde te kennen van positieve gedachte-energie kunnen wij negatieve energie beginnen aan te voelen. We beginnen het op te merken in ons eigen spreken, we gaan het zien in onze relaties en we gaan deze energieeën
opmerken bij anderen.

Je bewust zijn hiervan is de sleutel! Eenmaal we bewust zijn van de negatieve gedachte-energieeën in ons leven kunnen wij beginnen met het nemen van maatregelen om de effecten ervan te elimineren en ze te vervangen door weldoende, helende energie. Zo simpel is het, we moeten het gewoon opmerken en het dan ontwijken met onze gedachten. Elke gedachte die in ons opkomt en waarvan wij opmerken dat ze negatieve energie draagt ontwijken we dan
gewoon. Door negatieve gedachten te ontwijken ontnemen we hen hun kracht door hen te ontzeggen om zich verder te manifesteren als negativiteit in ons leven.

Er zijn natuurlijk vele andere technieken beschikbaar om negatieve gedachte-energie te bestrijden en overvloed aan positieve energie in ons leven te scheppen. De eerste stap bij al deze technieken is echter : je gewoon bewust zijn van het bestaan en de invloed van deze energieeën.

Hopelijk heeft dit korte artikel je geholpen om nu die eerste stap te zetten.

Bron: yoga.org.nz/submissions/philosophy/thoughtenergy.htm

Memedir, 13 april 2009

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maldek

Honing en Kaneel: De wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen

Over het aardraster ...