Water en ... wat denk je erover ...

Water heeft blijkbaar wonderbaarlijke eigenschappen waar nog steeds geen goede wetenschappelijke verklaring voor gevonden werd.

Wat nu volgt gaat sommigen gek in de oren klinken maar recente wetenschappelijke ontdekkingen lijken te bevestigen dat water kan worden beïnvloed door muziek, woorden, teksten, straling en zelfs door positieve of negatieve gedachten.

Ik leid je hier alvast even op weg om kennis te maken met deze experimenten.

Het bekendste experiment rond de invloed van gedachten op water is dat van de Japanse onderzoeker, Masumo Emoto.

Emoto vroor watermonsters in die tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden, gedachten, emoties of verschillende soorten muziek.
Daarna maakte hij foto's van de waterkristallen en kwam tot de vaststelling dat indien water werd blootgesteld aan muziek van Beethoven of Mozart, dit prachtige, harmonieuze kristallen opleverde. Als ditzelfde water echter werd blootgesteld aan harde, dissonante muziek resulteerde dit in lelijke, misvormde kristallen.

Bekijk maar eens even de fotos die je vind op deze link.

In een ander experiment plaatste Emoto 3 glazen bekers met rijst naast elkaar en vulde ze alle drie met water.
Vervolgens sprak hij een maand lang de drie glazen toe.
Tegen het eerste glas zei hij elke dag: “Dank je wel”. Tegen het tweede glas zei hij: “Idioot”. Het laatste glas negeerde hij volledig.
Het resultaat na een maand was verbluffend: De rijst in het eerste glas was gaan fermenteren en er steeg een heerlijke geur uit op. De rijst in het tweede glas was zwart geworden. De rijst in het glas dat genegeerd was, begon te rotten.

Ook in Rusland werden soortgelijke experimenten uitgevoerd.
Konstantin Korotkov van de Technische Staatsuniversiteit in St. Petersburg heeft samen met Lynn McTaggart een experiment uitgevoerd om de invloed van gedachten op water te testen.
In een via internet georganiseerd experiment (genoemd The Intention Experiment) stuurden bijna 3000 mensen uit de hele wereld liefde en licht naar een watermonster in St. Petersburg.
Tests tijdens en na de vastgestelde periode lieten zien dat de structuur van het water veranderde: de energetische waarde van het water was gestegen.

Water, zo blijkt althans uit de bovenvermelde studies, reageert op gedachten, zelfs op grote afstand.
Water is in staat om invloeden van buitenaf te ontvangen en te onthouden. Alles dat met water in contact komt laat een spoor na in het water. De chemische compositie van water verandert niet, die blijft H2O. Wat verandert is de structuur, de manier waarop de moleculen zijn geclusterd. De moleculen werken als geheugencellen. Water is een soort computer, het slaat alles op.

Al deze vrij recente ontdekkingen sporen ons aan om bewuster te worden van de invloed van onze gedachten en stemmingen.
Onze gedachten en stemmingen beïnvloeden niet alleen ons water, maar ook ons lichaam en onze omgeving.
Dit geeft ons ongekende mogelijkheden maar tegelijkertijd ook een grote verantwoordelijkheid!
Wij zijn namelijk de scheppers van onze eigen gedachten, onze emoties en de handelingen die daaruit voortvloeien.
Wij zijn meteen ook de enigen die dit kunnen veranderen.
Als we ervoor kiezen om liefdevolle en positieve gedachten te hebben leveren we een positieve bijdrage aan onze eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid en aan de wereld om ons heen.

Het denken is vrij. Ja, dat is waar. Maar besef dat wat je denkt wel eens werkelijkheid zou kunnen worden.

Daarom heb ik me voorgenomen om alleen nog, of zoveel mogelijk althans, mij te laten leiden door positieve gedachten. De negatieve dingen zijn er wel hoor ... negatieve gedachten en emoties komen ook aan mij voorbij gedreven ... maar er bestaan (meditatieve) technieken om die effe vast te pakken en dan netjes op een zijspoor te parkeren ... en ik vind toch dat dat helpt !

Memedir, 2 april 2009

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maldek

Honing en Kaneel: De wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen

Over het aardraster ...